Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbröd med dippsås

 
Skriv ut

Servera dippsåsen på eller till brödet...intressant!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, jäst, rapsolja och vatten i en degblandare.
  2. Tillsätt mjölsorterna och arbeta degen i ca 30 minuter på medelhastighet. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter.
  3. Dela upp degen i två brödformar. Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur. Alternativt kalljäs degen under natten i kylskåp.
  4. Grädda bröden i ugn, 200°, i 30 minuter.
  5. Dippsås: Häll yoghurten i en silduk. Ställ i kylen och låt rinna av i minst 6 timmar. Blanda yoghurten med mandel och honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.