Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbullar

 
Skriv ut

Degen behöver inte knådas, bara klickas ner i formar och jäsa en gång. Enklare kan det inte bli

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Blanda mjöl och socker. Tillsätt kallt smör i klickar och hacka samman till en grynig massa. Lös upp jästen i den kalla mjölken och blanda ner i mjölblandningen. Arbeta snabbt till en deg. Klicka ner i bullformar.
  2. Blanda russin, äppelmos och kanel. Gör en grop i varje bulle och klicka i fyllningen. Jäs övertäckt till dubbel storlek ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 15 minuter. Låt svalna på galler. Rör florsockret och vattnet till en glasyr. Ringla över bullarna före serveringen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.