Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbullar med fördeg

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Äppelfördegen gör bullarna extra saftiga och hållbara. Ur "Min Äppelbok" av Elisabeth Johansson.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till fördegen i en skål, täck med plastfolie och låt stå svalt 4 timmar.
  2. Värm mjölken till vetedegen till 37°. Smula ned jästen i en stor bunke, rör ut med mjölken och tillsätt sedan smör, socker, kardemumma, salt och fördeg. Blanda ihop och tillsätt mjölet, litet i taget, och arbeta degen smidig 5-10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Gör fyllningen under tiden. Rör ihop samtliga ingredienser och sätt ugnen på 225°.
  4. Dela degen i två bitar, knåda litet lätt och kavla ut varje bit till en rektangel, ca 50x30 cm. Bred ut fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär upp i snäckor eller vik ihop rektangeln från långsidan, skär upp i remsor och snurra ihop till knutar. Lägg bitarna i bullformar på plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  5. Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och ev pecannötter och grädda 10-12 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.