Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbullar med kanel

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Skulle snarare kalla dessa äppelwienerbröd med kanel, med tanke på hur mycket smör det är i receptet. Men bullarna/wienerbröden är vansinnigt goda, de är värda allt besväret för de är lite trixiga att göra, tycker jag i alla fall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut med lite av mjölken. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av mjölken, värm till 37 grader. Blanda runt och tillsätt salt, socker, bikarbonat och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den släpper från kanterna. Låt degen vila medan fyllningen görs.
  2. Fyllning: Rör socker, kanel och smör mjukt med hjälp av en matberedare eller elvisp. Skala äpplena och skär i mindre klyftor, cirka 10 per äpple.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut ena delen till en fyrkant och bred ut fyllningen och skär i rutor cirka 8x8 centimeter. Lägg två äppelskivor på varje ruta och vik ihop hörn till hörn och tryck till. Gör likadant med resterande deg. Lägg bullarna i stora pappersformar och låt jäsa i cirka 1 timme.
  4. Värm ugnen till 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker, grädda i nedre delen av ugnen cirka 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.