Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbullar med nötter

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Vanliga kanelbullar men med smaskigare fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Smält smöret med mjölken och värm-kyl till fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av smör/mjölken och rör om så att jästen löses upp. Häll i resten av smör/mjölken, sockret, kanelen och 9 dl av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Pudra över lite mjöl och jäs under handduk i 35 minuter. Då ska degen ha växt till dubbla storleken.
  2. Fixa fyllningen under tiden: Skala äpplet och skär bort kärnhuset. Skär fruktköttet i skivor. Hacka nötterna. Lägg degen på en bänk och knåda in resten av mjölet. Dela degen i 24 bitar och rulla till runda bullar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till bullarna en aning och låt dem jäsa under handduk i ytterligare 15 minuter. Tryck in en liten grop i bullarna. Fördela äppelskivorna, nöthacket, äppelmoset och smöret i groparna. Strö över kanel och farinsocker. Vispa upp ägget och pensla bullarna med det. Grädda bullarna 10–12 minuter mitt i ugnen så att de får fin färg. Låt svalna på galler.
  3. Tips: Skulle bullarna mot förmodan inte gå åt på direkten så håller de tre månader i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.