Vanliga kanelbullar men med smaskigare fyllning.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
Smält smöret med mjölken och värm-kyl till fingervarmt, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av smör/mjölken och rör om så att jästen löses upp. Häll i resten av smör/mjölken, sockret, kanelen och 9 dl av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Pudra över lite mjöl och jäs under handduk i 35 minuter. Då ska degen ha växt till dubbla storleken.
- Fixa fyllningen under tiden:
Skala äpplet och skär bort kärnhuset.
Skär fruktköttet i skivor.
Hacka nötterna.
Lägg degen på en bänk och knåda in resten av mjölet.
Dela degen i 24 bitar och rulla till runda bullar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till bullarna en aning och låt dem jäsa under handduk i ytterligare 15 minuter.
Tryck in en liten grop i bullarna. Fördela äppelskivorna, nöthacket, äppelmoset och smöret i groparna. Strö över kanel och farinsocker.
Vispa upp ägget och pensla bullarna med det. Grädda bullarna 10–12 minuter mitt i ugnen så att de får fin färg.
Låt svalna på galler.
- Tips:
Skulle bullarna mot förmodan inte gå åt på direkten så håller de tre månader i frysen.
Publicerat den
27 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar