Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelcheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett spännande recept som måste provas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och rör smeten slät.
  3. Tillsätt rivna äpplen och krossade kex. Blanda kanel, bakpulver och vetemjöl och sikta ner. Blanda försiktigt men noga.
  4. Bred ut smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 175 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna något.
  5. Rör Philadelphiaosten tillsammans med äggen och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Blanda väl.
  6. Bred fyllningen över bottnen och grädda i 175 grader i 35 - 40 minutertills fyllningen stelnat. Låt kallna.
  7. Precis innan serveringen rives äpplet till garneringen, pressa över citronsaften och fördela äppelrivet över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.