Lite pysselbak, men gott blir det.
Instruktioner
- Gör din egen färskost genom att koka upp yoghurten med citronsaften, låt svalna och sila genom kaffefilter ett par timmar till fast konsistens.
- Smält smöret. Stöt kexen till smulor eller kör dem i matberedare. Tillätt smöret och blanda.
- Tryck ut i en form med löstagbar kant.
- Grädda i ugn i 160° i 12-15 minuter.
- Tärna äpplet fint och blanda med äppeljuicen och muscovadosockret. Låt stå och dra en stund.
- Vispa äggen med socker och maizena. Vänd ihop med färskosten och äppeltärningarna och fördela på digestivebotten.
- Grädda ca 30 minuter i ugn, 150°.
- Låt svalna.
- Skrapa ur vaniljstången och blanda ner i gräddfilen tillsammans med florsockret och limeskalet.
- Häll över kakan och grädda igen ca 25 minuter, 160° tills gräddfilsblandningen precis har stannat, även i mitten.
- Låt kallna.
- Äppelchips:
Koka en sockerlag på vatten och socker. Tillsätt citronsaft. Lägg äppelskivorna att dra i den fortfarande varma sockerlagen en stund. Ta upp och placera dem på ett bakplåtspapper. Torka äpplena i väldigt svag ugnsvärme, ca 80°, 4-5 timmar. Låt svalna, lossa dem försiktigt och servera till kakan.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar