Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelcobbler

(1 kommentar)  
Skriv ut

Baserat på ett recept ur Elisabeth Johanssons "Min Äppelbok"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda vatten och honung i en kastrull, lägg i äpplena och koka upp. Ha lock på kastrullen, sänk värmen och låt sjuda några minuter tills äpplena är nästan mjuka.
  2. Häll äppelklyftorna i en stor form, och pudra över kanel.
  3. Vispa smör och socker mjukt och slätt. Rör ner alla torra ingredienser, och avsluta med ägget. Klicka ut över äppelklyftorna, och grädda på 200°C i ca 20-25 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 25 september 2011

    Super god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.