Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeldricka

(8 kommentarer)  
 • Serverar: 5 portioner
 • Tid: 3 dagar
Skriv ut

Nu när hösten kommer med alla äpplen som man inte kan ta vara på så kan man lätt göra egen äppledricka.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta och skiva äpplena och lägg dem i en hink. Häll i vattnet, citronsyran och natriumbensonaten. Rör runt lite och ställ sedan hinken mörkt och svalt i 3 dagar. Sila av äpplena och rör i 1 dl socker per liter avrunnen saft. Häll på flaskor. Kan med fördel frysas om man slår det i plastflaskor.

Liknande recept

Kommentarer (8)

 • katrin59 4 oktober 2008

  Detta måste vara det absult enklaste och bästa recept på äppelsaft man kan tänka sig!! (Jag provade ett annat recept som innebar kokning av frukten och vattnet , därefter sila .Jag spenderade ett flertal timmar med att sila denna eländiga saft )!Detta recept innebär att äppelbitarna ligger i kokt vatten och behåller då sin fasthet men avger sin smak. Det blir lätt att sila och då gör jag saften oftare. Att man endast ska använda 1(!!) dl socker / liter råsaft är positivt .TACK SÅ MYCKET FÖR ETT ENKELT RECEPT PÅ MYCKET GOD ÄPPELDRICKA !! GODARE ÄN JUICEN MAN KÖPER !!

 • flabban 8 oktober 2008

  Jättegott och enkelt att göra. I brist på svalt utrymme så halverade jag receptet, och det funkade lika bra. Tack för ett bra recept.

 • anluk 27 september 2009

  Supergott och enkelt. Går perfekt att frysa i plastflaskor och ta fram vid behov. Yummi

 • Josses 20 september 2010

  Helt suvve recept! Lättgjord och så god. Har gjort 15 L på en vecka! Perfekt att den går att frysa. Inte så mycket socker är ju bara ett STORT +. Hade jag bara haft fler plastflaskor på lager hade jag gjort ännu mer. Kul att kunna sätta fram sin egna äppeldricka under vintern. Enda felet är att flaskan tar slut så fort när man har öppnat den! Tack för att du lade ut ett så här bra recept.

 • gladavmat 29 augusti 2011

  Vilket bra recept. Jag tog 1/4 dl socker i stället för 1 dl, då blev det en perfekt måltidsdryck! Tack!

 • OlaHeden 6 september 2012

  Var köper man citronsyra och natriumbensonat?

 • OlaHeden 11 september 2012

  Den blev väldigt lyckad!!! 1 dl socker var fullt tillräckligt för en supersmarrig äppledricka. Tack för ett superbra recept. Nu har jag ytterligare 2 hinkar som står och väntar i källaren. Den här gången ska jag testa lite mindre socker.

 • Cassiopeya 1 november 2013

  Var bara tvungen att testa detta då jag har massor med äpplen i trädgården. Gjorde mestadels på Åkerö. Kommentarerna från familjen var "det smakar verkligen äpple", "jättegott" och "mer" =) Jag kan tänka mig att ta en mindre mängd socker nästa gång, så blir det ännu nyttigare :) Behöver jag säga att drickan tog slut på ett par dagar? Verkligen supergott och enkelt att göra! Nästa år kommer jag göra mkt mer ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.