Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfläsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äpple och lök är så gott till det salta fläsket. Det här är en höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken och skala och kärna ur äpplena, skär dem i jämna skivor.
  2. Skär fläsket i skivor. Stek fläsket med svålen kvar gyllenbrunt och lägg upp det på en tallrik stor som stekpannan.
  3. Lägg äppelskivorna över fläsket.
  4. Stek löken gyllene, men inte brun, i stekflottet från fläsket. Sila löken så att fettet rinner av och fördela löken ovanpå äppelskivorna.
  5. Låt rätten glida från tallriken ner i den tomma stekpannan. Slå i lite vatten och låt puttra på svag värme i 20 minuter under lock.
  6. Krydda med nymalen svartpeppar och servera med ångande nykokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.