Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfläsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig mix av smakerna från äpplen och fläsk utgör denna goda måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och ta bort roten på löken och skiva båtar. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor eller klyftor i liknande storlek som löken.
  2. Stek fläsket. Krydda med kryddpeppar. Låt det rinna av på hushållspapper. Stek lök och äpple i stekpannan tills de fått fin färg och känns mjuka.
  3. Potatispuré: Skala potatisen och koka den nästan färdig (sönderkokt potatis ger sämre puré). Värm gräddmjölken i en kastrull så det nästan kokar. Slå bort vattnet från potatisen och pressa ner dem i en kastrull eller bunke. Vispa ner gräddmjölken (gärna med elvisp) och klicka i smöret. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. 9. Lägg ner fläsket i stekpannan igen, tillsätt ev. kryddnejlikor och låt allt bli genomvarmt.
  5. 10. Servera direkt ur stekpannan med potatispuré till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.