En härlig mix av smakerna från äpplen och fläsk utgör denna goda måltid.
Instruktioner
- Skala löken och ta bort roten på löken och skiva båtar. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor eller klyftor i liknande storlek som löken.
- Stek fläsket. Krydda med kryddpeppar. Låt det rinna av på hushållspapper. Stek lök och äpple i stekpannan tills de fått fin färg och känns mjuka.
- Potatispuré:
Skala potatisen och koka den nästan färdig (sönderkokt potatis ger sämre puré). Värm gräddmjölken i en kastrull så det nästan kokar. Slå bort vattnet från potatisen och pressa ner dem i en kastrull eller bunke. Vispa ner gräddmjölken (gärna med elvisp) och klicka i smöret. Smaka av med salt och vitpeppar.
- 9. Lägg ner fläsket i stekpannan igen, tillsätt ev. kryddnejlikor och låt allt bli genomvarmt.
- 10. Servera direkt ur stekpannan med potatispuré till.
Publicerat den
2 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar