Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfläsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En trevlig variant på vårt vanliga stekfläsk. Under grillningen droppar fettet från fläsket ner och ger pikant sälta åt äpplena och löken samtidigt som fläskskivorna blir läckert knapriga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader och grill.
  2. Lägg äppelklyftor, fria från skal och kärnhus, i en rad i mitten på en liten och lätt oljad långpanna.
  3. Skiva löken och placera den vid sidorna. Strö en aning socker över äpplena och peppra lite över löken. Droppa på lite olja.
  4. Sätt in långpannan på nedre falsen i ugnen, ca 30 minuter.
  5. Ändra till grillvärme. Lägg fläskskivorna på grillgallret och placera den tätt över långpannan.
  6. Låt fläsket grilla tills det blir knaprigt. Vänd på skivorna under grillningen. Beräkna ca 10 minuter.
  7. Lägg över det färdiggrillade fläsket på äpple-lökbädden och servera rätten direkt. Servera med potatismos och rårivna morötter eller en vitkålssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.