Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelformar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mumsiga småformar med något av hösten goda äpplen i

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj 16 veckade mördegsformar. Använd kallt fett som täcker bättre.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med degspadet som du först har värmt till 37°. Tillsätt sötningsmedel, salt, det halva uppvispade ägget och mjölet. Arbeta degen slät och smidig.
  3. Halvera äpplet, skär bort kärnhuset och skiva halvorna. Vänd äppelskivorna i kanelblandningen.
  4. Lägg en knapp matsked deg i varje smord form och stick i äppelbitarna.
  5. Låt jäsa under bakduk i 30–35 minuter. Pensla med resten av det uppvispade ägget och grädda mitt i den uppvärmda ugnen i ca 12 minuter.
  6. Stjälp upp äppelformarna på galler och låt kallna under bakduk. Kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.