Mumsiga småformar med något av hösten goda äpplen i
Instruktioner
- Smörj 16 veckade mördegsformar. Använd kallt fett som täcker bättre.
- Smula jästen i en bunke och rör ut med degspadet som du först har värmt till 37°. Tillsätt sötningsmedel, salt, det halva uppvispade ägget och mjölet. Arbeta degen slät och smidig.
- Halvera äpplet, skär bort kärnhuset och skiva halvorna. Vänd äppelskivorna i kanelblandningen.
- Lägg en knapp matsked deg i varje smord form och stick i äppelbitarna.
- Låt jäsa under bakduk i 30–35 minuter. Pensla med resten av det uppvispade ägget och grädda mitt i den uppvärmda ugnen i ca 12 minuter.
- Stjälp upp äppelformarna på galler och låt kallna under bakduk. Kan frysas.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar