Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfromage med vanilj och mynta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en fräsch och lätt efterrätt som ändå känns lite lyxig. Vaniljstången gör mycket i sammanhanget.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i 10 minuter. Skala och kärna ur äpplena. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljen med äpplen, vatten, socker och citron i en kastrull. Koka ingredienserna på svag värme tills de är al dente.
  2. Ta upp vaniljstången och några skedar av äppelbitarna. Lägg ner de blötlagda gelatinbladen i den varma äppelkompotten och rör om så att de smälter.
  3. Tillsätt mjölken och mixa den varma äppelkompotten i mixer eller med mixerstav. Smaka av med extra citronsaft.
  4. Häll upp i glas eller skålar och låt stelna i 3-4 timmar i kylen. Servera med äppeltärningar och färsk mynta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EKC6150 16 februari 2013

    Supergott!! Det här tyckte jag mycket om. Helt perfekt med en efterrätt som var så lätt och fräsch. Perfekt som avrundning på en god helgmiddag Den enda funderingen jag har är hur mycket fruktsocker det ska vara i? Jag tog lite på chans men det funkade det med. Tack för receptet Mvh Jocke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.