Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfylld karré med steklök och sky

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Saftig och god fläskkarré med en läcker fyllning. Fläskkarré är ett prisvärt kött som passar bra till både vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen: Skala och finhacka löken. Klyfta, kärna ur och skär äpplen i små tärningar. Finhacka bacon- eller chorizoskivorna. Fräs löken i smöret i ca 3 minuter. Ta pannan från värmen. Blanda i resten av ingredienserna till fyllningen och låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär ett ca 10 cm djupt snitt längs karrén så att det bildas en ficka. Gnid in karrén med salt, peppar och pressad vitlök. Lägg fyllningen i "fickan" och bind ihop steken med ett steksnöre. Slå in steken i folie och lägg i en långpanna. Stek i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  4. Skala löken under tiden. Blanda löken med oljan och rosmarinen. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Ta ut formen ur ugnen, ta bort folien och lägg tillbaka köttet i formen. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Lägg löken runt om. Häll buljongen över köttet. Sätt formen i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 30 minuter eller tills termometer visar ca 72 grader. Vänd löken och ös köttet med buljongen 3-4 gånger under tiden.
  5. Ta upp steken och låt den vila 10-15 minuter, innan den skärs upp. Garnera köttet med löken, flingsalt och rosmarinkvistar. Koka upp skyn från formen och servera tillsammans med kokt potatis, gärna pressad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.