Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfylld kassler

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med ris också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och hacka äpplen. Fräs lök och äpple glansigt i oljan. Låt svalna.
  2. Skär en djup ficka i en bit kassler, längs med. Stoppa fickan full med äppelfyllningen. Fäst ev med trästickor så att kasslern ser hel ut. Lägg den på ett ugnssäkert fat.
  3. Blanda honung, pressad saft av apelsin och malen ingefära. Häll blandningen över kasslern. Ställ in fatet i 225°c, ca 20 minuter.
  4. Servera kasslern skuren i skivor med bakad potatis och en sallad på isbergssallad och skivad apelsin och ev resterande äppelfyllning.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Molgan 24 augusti 2008

    Mums vad gott,

  • begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.