Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelgelé

 
Skriv ut

Man bör helst köpa syrliga, pektinrika äpplen. Vill det inte gelea sig kan du köpa pektin och tillsätta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj äpplena och skär bort skadade delar. Skär i bitar och ta bort skaft och blomfnas.
  2. Lägg äpplena i en gryta och slå på vattnet. Koka upp och koka sakta under lock ca 20 minuter. Låt rinna genom silduk drygt 1 timma.
  3. Mät upp saften och häll tillbaka i grytan. Tillsätt socker och koka sakta utan att röra om 10 minuter utan lock. Pröva saftens förmåga att gelea sig med en träsked som doppas i saften. Dröjer dropparna kvar på skeden är geléet klart.
  4. Skumma och häll upp på geléglas. Låt kallna innan du paraffinerar och sätter på lock. Det blir ca 4½ dl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.