Instruktioner
1. Värm mjölken med fettet.
Smula i jästen.
Tillsätt sockret.
2. Vispa upp äggen. Ta undan 1/4 till pensling. Arbeta
in resterande i degen.
3.Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa i 30
minuter.
4. skölj äpplet och riv det grovt. Hacka nötterna grovt. Blanda samman äpplet och nötterna.
5. Ta upp degen. Dela degen i 3 delar. Forma varje till en bulle.
6. Kavla varje bulle till en kaka ca 17 cm. Sporra ut 8 snibbar. Lägg en klick fyllning på varje snibb. Rulla giffeln så att spetsen kommer underst.
7. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 20-30 minuter.
8. Pensla gifflarna med ägg och grädda i 6-7 minuter, 250 grader.