Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelgifflar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Innehåller lite socker.

Ingredienser

Instruktioner

1. Värm mjölken med fettet. Smula i jästen. Tillsätt sockret. 2. Vispa upp äggen. Ta undan 1/4 till pensling. Arbeta in resterande i degen. 3.Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa i 30 minuter. 4. skölj äpplet och riv det grovt. Hacka nötterna grovt. Blanda samman äpplet och nötterna. 5. Ta upp degen. Dela degen i 3 delar. Forma varje till en bulle. 6. Kavla varje bulle till en kaka ca 17 cm. Sporra ut 8 snibbar. Lägg en klick fyllning på varje snibb. Rulla giffeln så att spetsen kommer underst. 7. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 20-30 minuter. 8. Pensla gifflarna med ägg och grädda i 6-7 minuter, 250 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.