Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelgoding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är som gjort för glad förvåning när de här tvärrandiga godingarna dukas fram. Och kanel, vanilj och valnöt gör den fräscha äppelsmaken ännu finare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur äpplena med en urkärnare eller en liten vass kniv. Skär dem i skivor. Pressa över citronsaft. Hetta upp smör och kanel i en stekpanna och stek äppelskivorna på båda sidor tills de börjar mjukna.
  2. Varva skivorna till fyra "nya" randiga äpplen. Smaka av kesellan med vaniljsocker.
  3. Stick en kanelstång i varje äpple. Klicka ut lite kesella, strö över nöthack och dofta över kanel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.