- Serverar: 20 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Goda fikabullar där äpplena står för den mesta sötman.
Man kan frysa in dessa ogräddade och tina upp dem innan gräddning. Passar utmärkt till utflykten!
Instruktioner
- Rör ut jästen i mjölken (om bröden ska frysas innan gräddning ska mjölken vara kall, annars fingervarm).
Tillsätt övriga ingredienser till grunddegen och knåda, gärna i bakmaskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca15 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. om bröden ska gräddas på engång.
Dela degen i 20 delar. Kavla ut varje del till en rektangel (ca 10 x 15 cm).
Skala och hacka äpplena. Lägg ca 2 msk äppelhack på ena delen av varje kaka. Strö över socker och kardemumma.
Vik ihop degkakorna till fyrkanter och nyp ihop kanterna. *Pensla på uppvispat ägg. Strö över havregryn och socker. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
*(alt. lägg de ogräddade bröden på bakplåtspapper på brickor och frys in. Kvällen före: lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie och ställ i kylen över natten. På morgonen kan de penslas med ägg och gräddas!
Publicerat den
14 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar