Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelgömmor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Goda fikabullar där äpplena står för den mesta sötman. Man kan frysa in dessa ogräddade och tina upp dem innan gräddning. Passar utmärkt till utflykten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i mjölken (om bröden ska frysas innan gräddning ska mjölken vara kall, annars fingervarm). Tillsätt övriga ingredienser till grunddegen och knåda, gärna i bakmaskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. om bröden ska gräddas på engång. Dela degen i 20 delar. Kavla ut varje del till en rektangel (ca 10 x 15 cm). Skala och hacka äpplena. Lägg ca 2 msk äppelhack på ena delen av varje kaka. Strö över socker och kardemumma. Vik ihop degkakorna till fyrkanter och nyp ihop kanterna. *Pensla på uppvispat ägg. Strö över havregryn och socker. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. *(alt. lägg de ogräddade bröden på bakplåtspapper på brickor och frys in. Kvällen före: lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie och ställ i kylen över natten. På morgonen kan de penslas med ägg och gräddas!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.