En enkel och härlig efterätt som passar nu i äppeltider...
Instruktioner
- Rulla ut smördegen och skär en 5 cm bred remsa på ena långsidan, och lägg den åt sidan.
- Lägg resten av smördengen på en plåt med bakpapper. Vik kanterna dubbelt så att det blir en 2-3 cm hög kant runt hela smördegen. Nyp till kanterna så att "lådan" håller i hop.
- Skala, kärna och tärna äpplena. Lägg tärningarna, kanelen och sockret i en plastpåse och skaka runt ordentligt så att allt blandas.
- Riv mandelmassan grovt och fördela ut den på smördegen. Strö ut äpplena ovanpå och strö över florsockret. Hyvla över smöret.
- Skär till smala remsor av den sparade smördegen och lägg dem som ett galler över äpplena. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt kakan svalna av och servera med tex vanilvisp eller glass.
- Smaklig måltid !!!
Publicerat den
28 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar