Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelgrottor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Supergoda kakor att servera till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stek klyftorna i smör på medelvärme. Stek dem lätt så att de behåller sin krispighet och strö sedan 2 msk socker och kanel runt om. Låt klyftorna svalna och dela dem på mitten. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, vaniljsocker och 1 dl socker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt mjöl och fortsätt vispa till en smulig deg. Arbeta ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en 4-5 cm tjock rulle. Skär varje rulle i 8 skivor, 3-4 cm tjocka. Lägg skivorna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop med en fingertopp eller tummen i mitten av varje kaka och lägg i 3-4 äppelbitar i varje grop.
  3. Grädda kakorna i 10-15 minuter eller tills de börjar få gyllene färg. Rör ihop glasyren och ringla den över de fortfarande varma kakorna. Låt kakorna kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.