Annorlunda äppelkaka med choklad eller kanelsås.
Instruktioner
- Blanda mjöl och socker i en skål. Hacka smöret med kniv. Smula det grynigt med fingrarna och samla ihop degen med hjälp av äggulor.
- Klä en liten långpanna med degen. Nagga den med en gaffel, och baka den i ugn på 175° i ca 10 min.
- Fyllning:
Vispa socker och smör vitt och tillsätt ett ägg åt gången. Blanda mjöl och bakpulver och rör i det.
- Mixa mandeln fint och rör ner hälften av den, samt yoghurt i fyllningen.
- Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Skär dem i mindre bitar och vänd ner dem i fyllningen.
- Häll fyllningen i formen, strö över resten av mandeln och baka pajen i en 175° varm ugn i ca 50 -60 minuter.
- Chockladsås:
Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp.
Bryt chockladen i bitar och lägg ner den i grädden.
Sänk värmen och låt chockladen smälta sakta, tillsätt sockret och rör om hela tiden. Låt den kallna.
- Kanelsås:
Blanda grädde, mjölk och kanel i en kastrull. Låt koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg äggulor och socker i en rostfri kastrull. Vispa kraftig. Tillsätt gräddmjölken och sätt kastrullen på plattan. Värm upp såsen under vispning. när första bubblan syns, ta kastrullen från värmen (Såsen får absolut inte koka). Sila såsen och kör den i en food processor eller mixer. Servera såsen varm eller kall.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur många äpplen ska det vara i kakan?
4 -5 .. . :-) Tack!
Hej Magdolna, Vill baka kakan imorgon :) Vad menar du med att klä en form med en liten deg? Ska jag använda bara en liten del av degen och resten uppe på fyllningen? Tack! linairis
Fel i receptet / jag var stressad..... jag ber om ursäkt! ! Klä en liten långpanna med degen....