Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

God!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Dela i klyftor som rullas i en blandning av tre msk socker och en msk kanel. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Mät upp mjölken i en kastrull och lägg i smör. Värm så att fettet löser sig och blanda ner i bunken med ägg och socker. Sikta i mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Arbeta ihop men inte mer. Smöra en form. Slå i smeten och fördela äppelklyftorna som med lätt tryckning fästs i smeten.
  2. Grädda äppelkakan 15- 20 minuter mitt i ugnen i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.