Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

(5 kommentarer)  
Äppelkaka Äppelkaka Äppelkaka
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Godast blir det om man “dammar av” äppelklyftorna i kanel & lite socker innan man har i dom i kakan!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt! Tillsätt smör, vatten och mjölblandningen. häll ner smeten i en smord ugnsform, gärna med löstagbara kanter. Skala och klyfta äpplena, “damma” av dom i socker & kanel och tryck ner dom i smeten. Grädda i 175 grader på nedersta gallret i ca 45 min.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • camillaf14 15 augusti 2008

    En jättegod äppelkaka som var enkel att baka och som smakar mycket och gott! Den här kakan kommer jag baka fler gånger! //Camilla

  • Okänd 14 september 2008

    Mycket god äppelkaka!!!

  • jannamia-78 19 september 2008

    Jag gjorde denna kaka idag och inte en smula är kvar efter den... Vi åt den med vaniljvisp. Mycket god och saftig!

  • gudrunsm64 30 juli 2010

    Vilken härlig äppelkaka! Lätt att göra, inga konstiga ingredienser, saftig. Det här var inte första och sista gången som jag tillagade den. Kommer snart att stå på bordet igen. Kan verkligen rekommenderas.

  • lirarn 30 september 2011

    Jättegod äppelkaka och mycket lättgjord. Alla tyckte att den var toppen = )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.