Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 5-7 portioner
Skriv ut

Denna enkla, men supergoda, äppelkaka gjorde alltid min farmor. Kakan har en lätt knäckig yta.

Ingredienser

Instruktioner

* Blanda vetemjöl och bakpulver * Blanda i strösocker och ägg och rör ihop till en grynig massa * Skala och skär äpplena i lagom stora bitar * Smörj en form * Varva äpplen och "smulet" i formen. Föst ett lager med äpplen, sedan hälften av "smulet", sedan äpplen och sist resten av "smulet". * Hyvla över smör eller margarin (enklast om smöret är kylskåpskallt och inte har stått framme i värmen) * Grädda i 175 grader i ca 30 minuter eller tills kakan har fått en fin färg. * Servera med vaniljsås

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • effem 5 september 2008

    Jag har inte smakat än. Men det ser läcker ut.

  • angee 19 september 2008

    Väldigt god, även om jag nästa gång funderar på att använda något mindre socker, den blev rätt söt. Gillade den lite knäckiga ytan! Lätt att göra också!

  • krook 4 oktober 2008

    Enkel och jättgod. Har nu njutit av kakan gjort på äpplen från eget träd.

  • Lilljeppe 13 november 2008

    Super god, och fin blev den dessutom. Fem stjärnor av mig får den

  • mammakavat 13 september 2009

    Jättegod!!! Jag tycker inte om söta efterrätter. Denna vad absolut inte för söt...beror på hur många äpplen o vilken sort du använder. Guben sa att jag alltid kunde göra äpplepaj på det sättet...inget dåligt betyg!! Tack för receptet! Rose-Marie

  • Sarie 15 oktober 2009

    Den var verkligen god! Full pott.

  • snapphane 30 oktober 2009

    Den var verkligen kalasgod! Rekommenderas varmt!!

  • raj 2 oktober 2011

    Super god! Bakade en dubbelsatts till min mans kalas och alla tyckte den var MUMS! Jag användade 8 mellanstora gala äpple och blandade den med lite socker och kanel innan jag la den i formen, Den tog ca 50 minuter för en dubbelsatts att bli klar.

  • SofiaHogberg 27 oktober 2011

    Jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.