Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gammalt beprövat recept. Mycket god och enkel att göra! Smeten rörs bara ihop i en kastrull.

Ingredienser

Instruktioner

Skala äpplena och skär dem i klyftor eller bitar. Lägg dem i formen. Smält margarinet (smöret), rör ner socker, mjöl och bakpulver. Bred blandningen över äpplena. Grädda i ca 30 minuter eller tills ytan fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • JennyV 2 augusti 2008

    Hmm, hade väntat mig en smet som inte var så fast... fick klicka ut den i formen. Kan berott på att jag använde flytande margarin och inte smälte det?! Men smaken var godkänd!

  • madde-len 1 oktober 2008

    Högsta poäng från mej, eftersom den blev så knäckigt god trots minimalt arbete. Hade den inne i 175 grader i mer än 30 minuter = knäckigt skal o mjuka äpplen. Jag ska ge receptet och en fin form till sönerna när dom flyttar hemifrån. En perfekt nybörjarkaka. Minimalt med disk efteråt kommer dom uppskatta. (Fettet måste smältas för att få fram smaken!!!)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.