Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna kaka är matig, syrlig och lite söt. Är godast dagen efter. Ätes antingen som den är, eller till grädde eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det ljummna vattnet i en skål och rör ner jästen och rissirapen, olivoljan och allt mjöl. Degen ska vara kletig. Häll i en smord form ca 34 x 25 cm. Platta ut degen i formen. Äpplena klyftas och pressas ned i smeten, tätt. Rissirap, kanel och olivolja blandas och hälles över kakan.
  2. Gräddas i 175 grader i ca 45 minuter, tills den fått en vacker färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.