Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

 
Skriv ut

Gott till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta och avsvalnade smöret.
  2. Blanda mjöl, bakpulver samt vaniljsockret och tillsätt det till äggblandningen, häll i mjölken. Blanda till en smet.
  3. Smörj en form med smör samt ströbröd. Häll i smeten. Avlång form cirka 2 liter.
  4. Skala och klyfta äpplena, lägg tätt med klyftor i smeten. Strö över råsocker och kanel.
  5. Grädda i cirka 40 - 45 minuter, Känn med en sticka så att smeten är torr Ugnsvärme 175 grader.
  6. Servera med glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.