En av många äppelkakor som är godast med svenska, lite syrliga äpplen. Muscovadosocker eller rörsocker gör den ännu godare.
Instruktioner
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Skala och tunnskiva äpplena. Strö över muscovadosocker, kanel och blanda.
- Vispa ägg och muscovadosocker pösigt, det tar lite längre tid än med vanligt strösocker. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i äggvispet och blanda försiktigt. Vispa inte. Rör ner smör, mjölk och citron.
- Fördela äppelfyllningen över och toppa med muscovadosocker och mandelspån.
- Grädda i mitten av ugnen, 175º, i 35-40 minuter.
- Låt svalna. Sikta lite florsocker över innan servering bara för att det ser vackert ut.
- Halvsmält vaniljglass, vaniljsås, vaniljvisp eller enbart vispad grädde är gott till.
Publicerat den
23 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar