Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

 
Skriv ut

En av många äppelkakor som är godast med svenska, lite syrliga äpplen. Muscovadosocker eller rörsocker gör den ännu godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Skala och tunnskiva äpplena. Strö över muscovadosocker, kanel och blanda.
  2. Vispa ägg och muscovadosocker pösigt, det tar lite längre tid än med vanligt strösocker. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i äggvispet och blanda försiktigt. Vispa inte. Rör ner smör, mjölk och citron.
  3. Fördela äppelfyllningen över och toppa med muscovadosocker och mandelspån.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 175º, i 35-40 minuter.
  5. Låt svalna. Sikta lite florsocker över innan servering bara för att det ser vackert ut.
  6. Halvsmält vaniljglass, vaniljsås, vaniljvisp eller enbart vispad grädde är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.