Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka á la GI

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

En klassiker i en version utan kolhydrater. Den är lika enkel att göra som vanlig äppelkaka och resultatet gör dig aldrig besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en sockerkaksform och bröa den med sesamfrön. Skala och skär äpplena i klyftor och doppa dem i kanel.
  2. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Vispa ägg och socker (sötningsmedel) pösigt med elvisp och tillsätt sedan mjölken och smöret. Mixa mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen så att smeten blir smidig.
  3. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett fat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • herrp 17 oktober 2009

    Utan kolhydrater??? Kolhydrater finns i allt mjöl oavsett spannmålsslag även äpplen och sesamfrö innehåller kolhydrater. Kolhydrater kan som bekant föreligga som olika sockerarter eller som stärkelse.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.