Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka eller Friggis frukt- eller bärkaka

(3 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En väldigt lättgjord mjuk kaka, som kan varieras i det oändliga efter säsong, tycke och smak. Rabarber på våren, körsbär på sommaren, äpplen, päron, plommon, blåbär....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölet och rör om.
  2. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  3. Lägg på bär eller frukt. Äpplen och päron kan vara skalade och skivade.
  4. Ringla över margarin. Om du bara har vanligt margarin kan du hyvla över det.
  5. Strö på pärlsocker (och kanel till päron och äpplen).
  6. Grädda i 200º ca 20 minuter eller tills den verkar färdig.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • 123Linnea 8 maj 2010

    Jag har redigerat receptet eftersom jag skrivit fel mängd mjöl - hoppas ingen har misslyckats för min skull... Nu är det rätt och den är superduper!

  • Cassiopeya 21 juli 2011

    Supergod kaka som är enkel att göra. Testade med körsbär och har nu en ny favorit :p

  • AsaLH 12 september 2011

    Har äntligen hittat min favorit äppelkaka. Mycket lätt å snabb att göra. Jag brukar smälta margarin och hälla över sockret å kanelen....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.