Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka Fraiche

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

SÅÅÅ smarrig SÅÅÅ!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl ochbakpulver och rör ner i smeten.Ta en smord och bröad form med löstagbar kant och bred ut smeten i den. Grädda den i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Vispa, under tiden, med handvisp ihop creme frache, socker och ägg, bara lite lätt, så mycket att det blandas. Skala, kärna ur äpplena och skär klyftor av dem. Ta sedan ut kakan ur ugnen, häll på fyllningen. Stick ner äppelklyftorna. Grädda sedan kakan igen i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Låt kakan kallna och sikta ev över lite florsocker.
  2. Servere med vipad grädde!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.