Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka från Annefors

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fru Ann-Mari Ekselius, gift med fil dr Paul Ekselius, bor på en gammal släktgård och har ärvt många läckra recept. Det har funnits många kända gästgivare i släkten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll smör och socker i en kastrull och låt det sjuda upp under omrörning. Ställ det att svalna. När det är ljumt rörs mjölet i, blandat med bakpulvret, växelvis med gräddmjölken.
  2. Smeten hälls i smord och bröad stekpanna eller form. Två äpplen skärs i tunna bitar och sticks ned i smeten. Grädda kakan i 200° ca 45 minuter. Då den har stått i ugnen en stund och hunnit jäsa upp strös rikligt med socker över den, varpå den gräddas färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.