Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka från Karakås (ort söder om Kivik)

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En ljuvligt god kaka,som får dig att böja dig fram över bordet och fråga värdinnan :Kan jag få receptet? Recptet kommer från Åkessons musteri i Kivik och har spridits långt utöver ÄPPELRIKETS gränser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äpplena skalas,klyftas och kokas mjuka i sockerlagen Ugnstemp 175-200 gr.
  2. Mal mandeln (eller valnötterna) Rör socker och smör till en mjuk massa och tillsätt äggulorna. Blanda i mandel eller nötter. Vispa vitorna till hårt skum coh rör försiltigt ner i smeten.
  3. Äpplena tas upp i sockerlagen, får rinna av och läggs i botten av en smord eldfast form.Täck med smeten. Grädda kakan i 15-25 min. eller tills den fått fin gyllene färg.
  4. Serveras med vispad grädde Mums.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.