- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna äppelkaka serveras istället för tårta och är ingen paj. Serveras med vaniljvisp till.
Instruktioner
- Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
- Finfördela margarinet i mjölblandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut hälften av degen i en smord form med löstagbar botten cirka 20 cm i diameter.
- Skala äpplena och riv dem och mandelmassan grovt över degen i formen.
- Kavla ut resten av degen till ett lock, som läggs över äpplena och mandelmassan. Tryck ihop degen runt kanten och stick här och där med en gaffel i degen.
- Grädda kakan på gallret i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 35 min.
- Sikta florsockret över tårtan före serveringen.
Publicerat den
10 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar