Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka från Vitemölla

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna äppelkaka serveras istället för tårta och är ingen paj. Serveras med vaniljvisp till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
  2. Finfördela margarinet i mjölblandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut hälften av degen i en smord form med löstagbar botten cirka 20 cm i diameter.
  3. Skala äpplena och riv dem och mandelmassan grovt över degen i formen.
  4. Kavla ut resten av degen till ett lock, som läggs över äpplena och mandelmassan. Tryck ihop degen runt kanten och stick här och där med en gaffel i degen.
  5. Grädda kakan på gallret i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 35 min.
  6. Sikta florsockret över tårtan före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.