Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka i gjutjärnspanna

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Underbart seg och söt äppelkaka.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader. Skala och kärna ur äpplena, skiva dessa sedan i cirka ½ cm tjocka skivor. Blanda dem med farinsockret (alternativt råsockret) och kanelen. Smält smöret i en gjutjärnspanna och bryn äpplena i 5-10 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner mjöl och bakpulver. Häll smeten över äpplena i pannan. Ställ in pannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den så att äpplena ligger uppåt. Passar utmärkt ihop med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.