Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka i långpanna

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Enkel att göra och bra om man ska bjuda många då den görs i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, blanda i mjöl och bakpulver, tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Skala äpplena och skär de i klyftor. Vänd klyftorna i socker och kanelblandningen, och fördela de i smeten. Grädda i 25 minuter i 200 grader. Skär upp kakan när den svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lena4 28 september 2009

    Bakat dessa idag,,ser jättefina ut. Återkommer med betyg. Ska bjuda på dom på föräldramöte som jag har ikväll.

  • lindepi 2 september 2011

    Bjöd mina arbetskamrater på denna äppelkaka. Mycket uppskattad. Många ville ha reseptet. Den kommer jag att baka flera gånger. :D

  • lillawe 18 mars 2012

    Hej! Ska baka dessa till min dotters födelsedag ... måste bli gott!!! kanske med råvaniljsås till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.