Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka i pajform

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna äppelkaka är sååå lätt att göra och väldigt god. Låt den stå lite extra i ugnen så den blir knaprig på ytan. Gjorde den till en som inte tål vetemjöl och då bytte vi ut det mot potatismjöl och det blev gott. Man kan även ha annan frukt men då måste sockret anpassas efter det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en pajform, skala äpplena och klyfta dem. Lägg i pajformen.
  2. Blanda socker, vetemjöl och havregryn och strö det över äpplena i ett jämnt lager. Hyvla det kalla margarinet tunt med en osthyvel och täck kakan med det.
  3. Ugn 200 gr i 30 min.
  4. Ätes med glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • larbro 3 november 2008

    Hej! Ja, nu har mitt recept hamnat i cyber rymden. Kram Sylvia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.