Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka, knäck-

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Knäckig och supergod.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg havregryn, socker, vetemjöl och bakpulver i en bunke och rör om. Smält smöret tillsammans med grädde och sirap. Rör ihop med de torra ingredienserna. Skala och klyfta äpplena och lägg i formen. (Strö gärna lite socker och kanel på) Häll smeten över äppelklyftorna och grädda i 200 grader ca 30 min tills den blir knäckig.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Charmen 14 maj 2009

    Hej vilket gott och enkelt recept påäppelpaj. Tycker om bakverk som är knäckiga, så den här blir nog en favorit. Ska baka den inom kort. Tack och ha det så gott. Kram Charmen

  • MonAnde 19 oktober 2011

    Skall ha matgäster på Lördag, då skall jag göra din äppelkaka till efterrätt, låter som den är väldigt god..Gör ett utlåtande efter Lördagen.

  • MonAnde 22 oktober 2011

    Nu har vi smakat på din äppelkaka, och den var verkligen god. Skall bjuda på den nästa gång jag har syjunta.

  • BeritI 24 november 2013

    Skall baka denna åppelkaka till em.kaffet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.