Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med ananas

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En enkel kaka, som bara ska röras ihop, inte vispas. Både äpplen och ananas gör kakan extra saftig och god och framförallt hållbar. Kokosflingor i formen höjer smaken lite extra. Kakan får inte var inne för länge i ugnen, den ska gärna vara lite kladdig i mitten. Mums!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och tillsätt ananas och fil. Häll smeten i smord och kokosbröad form med löstagbar botten (24 cm i diameter).
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra - i en yttre och en inre ring.
  3. Blanda socker och kardemumma och strö kryddblandningen över äpplena.
  4. Grädda i ca 40 minuter eller tills kakan stannat och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.