Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med apelsin och lime

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Apelsinjuice och lime ger denna kaka en alldeles egen spännande smak. Bakas i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv skalet från två lime. Smält smöret. Blanda smör, rivet skal och apelsinjuice. Skala, kärna ur och skiva äpplena - droppa lite limesaft över dem så att de inte mörknar.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten växelvis med smörblandningen. Rör smeten slät.
  3. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och lägg äppelskivorna i täta rader över ytan.
  4. Blanda råsocker och kanel och strö över. Grädda kakan i 200 º, mitt i ugnen, i 25-30 minuter. Skär den i rutor när den svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.