Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med björnbär

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mjuk och saftig kaka med fruktiga äpplen och syrliga björnbär i en god mix.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
  2. Skala, kärna ur och skär det ena äpplet i små tärningar. Skär det andra i 12 klyftor. Vispa smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och vänd runt till en jämn smet. Blanda i äppeltärningar, björnbär och hackad mandel.
  4. Fördela smeten i formen och lägg på äppelklyftorna. Strö över kanel, råsocker och hyvla över smöret. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter.
  5. Servera den ljummen eller avsvalnad med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.