Mjuk och saftig kaka med fruktiga äpplen och syrliga björnbär i en god mix.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
- Skala, kärna ur och skär det ena äpplet i små tärningar. Skär det andra i 12 klyftor. Vispa smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och vänd runt till en jämn smet. Blanda i äppeltärningar, björnbär och hackad mandel.
- Fördela smeten i formen och lägg på äppelklyftorna. Strö över kanel, råsocker och hyvla över smöret. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter.
- Servera den ljummen eller avsvalnad med vaniljsås.
Publicerat den
1 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar