Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med citron och mynta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En annorlunda sockerkaka med mycket smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur: 175 grader
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
  3. Rör smör och strösocker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa smeten fluffig. Tillsätt mandellikör, citronskal, mynta och vaniljsocker.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt de rivna äpplena och rör om. Bred ut smeten i formen och strö över pinjekärnorna.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, cirka 35 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den tas ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.