Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med färskostfyllning

(4 kommentarer)  
Äppelkaka med färskostfyllning Äppelkaka med färskostfyllning Äppelkaka med färskostfyllning
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mjuk, saftig och smaklig äppelkaka. Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa rumstempererad smör och socker pösigt, tillsätt ägget. Tillsätt mjöl och bakpulver blandningen. Lägg smörpapper i botten av en form som har löstagbar botten, och som är 24 cm i diameter och 5 cm höga kanter. Smöra formens kanter. Bred degen till formens botten och upp till kanten.
  2. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och lägg äppelskivorna överst. Strö kanel och socker på äppelskivorna.
  3. Baka i 175° ca 50 minuter, eller tills den är färdig Låt kakan kallna innan du lossnar den från formen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Taryetta 15 december 2009

    Äppelkakan låter jättegod. Taryetta

  • kekke46 13 juni 2010

    Ska göra den här äppelkakan när det blir äppeltid verkar god

  • monicadanell 3 april 2011

    Äppel kakan låter god

  • Magisterister 9 februari 2015

    Nu har jag gjort den här kakan många gånger efter att jag fann detta recept för ett par år sedan och den har blivit mångas favorit. Tack för ett fett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.