Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med filodeg

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Gränslöst gott från Bosnien...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda ihop degen och låt vila i kylen en halvtimme.
  2. Skala och riv äpplena. Krama ur äppelrivet och blanda med kanel, socker och ströbröd. Dela degen i två bollar och kavla ut dem i fingertjocka plattor.
  3. Smöra plåten och lägg på den ena degplattan. Bred fyllningen över, lägg på den andra degplattan och grädda i ugn, 170º i 25-30 minuter. Låt svalna. Sikta med florsocker över, skär upp i fyrkanter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.