Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med frastäcke

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

För att få en riktigt frisk och smarik upplevelse av denna kaka bör du använda en syrlig äppelsort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med smuldegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda snabbt samman mjöl, havregryn, socker och matfett till en grynig massa. Enklast går det i matberedare.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i klyftor eller skivor.
  3. Smörj en ugnssäker form och lägg sedan äpplebitarna i den.
  4. Strö farinsocker och kanel över äpplena. Fördela smuldegen överst.
  5. Grädda äpplekakan mitt i ugnen tills äpplena mjuknat och smuldegen fått lite färg, 20-25 minuter. Servera kakan ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.