Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kokos

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Riktikt gott med vaniljglass till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Fördela klyftorna i en smord ugnsform. Rör ihop ägg och socker en stund och tillsätt sedan fettet, kokosflingerna och mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Bred smeten över äppelbitarna och grädda tills det har fått gyllenbrun färg och äpplena känns mjuka.
  4. Tips: Tag gärna lite kanel på. Om du bytar ut vetemjölet mot maizenamjöl i stället så blir kakan glutenfri. Vill du ha rabarber i tället så tar du 600 g skurna rabarber istället för äpplena.
  5. Serveras med vanijglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • king200 29 juni 2008

    vill man till himlen utan o dö så e detta det närmsta man kommer super

  • Sandra-Louise 8 juli 2008

    supergott med kokos

  • proppan2 11 augusti 2009

    Gjorde detta med maizena idag och bjöd en kompis som är glutenintolerant. Vi ger tummen upp båda två. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.