Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kokos

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos, häll i det avsvalnade matfettet. Rör ner blandningen i äggskummet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
  5. Skala, dela och kärna ur äpplet, skär dem sedan i tunna klyftor. Stick sedan ner dem i smeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter
  7. Låt kakan svalna.
  8. Pudra gärna över lite florsocker precis innan servering.
  9. Serveras med vaniljsås/ vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.