Att baka i långpanna är alltid lika praktiskt. De här saftiga äppelrutorna toppas med en söt och knäckig kokostosca och mörk choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna som mäter cirka 40x25 cm.
- Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Stick ner äppelklyftorna i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt sjuda ca 10 minuter. Rör då och då.
- Bred toscasmeten över kakan. Fortsätt grädda tills kakan är genomgräddad, ca 15 minuter.
- Skär kakan i bitar och ringla över smält choklad vid servering.
Publicerat den
20 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar