Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kokostosca

 
  • Serverar: 24-30 portioner
Skriv ut

Att baka i långpanna är alltid lika praktiskt. De här saftiga äppelrutorna toppas med en söt och knäckig kokostosca och mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna som mäter cirka 40x25 cm.
  4. Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Stick ner äppelklyftorna i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt sjuda ca 10 minuter. Rör då och då.
  6. Bred toscasmeten över kakan. Fortsätt grädda tills kakan är genomgräddad, ca 15 minuter.
  7. Skär kakan i bitar och ringla över smält choklad vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.